ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ Mcdonalds

Θεσσαλονικη 23/3/2002

Σήμερα στις 1.00 μ.μ. το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ χτύπησε τα Mcdonald’s
Περίπου 50 αναρχικές/οι εισέβαλαν με μπαλόνια, τρομπέτες, ταμπούρλα,, φαντασία και ελευθερία στα Mc DONALDS στη διασταύρωση Αγίας Σοφίας με Εγνατία
Όλοι μεταμφιεσμένοι σε κοτόπουλα , αγελάδες, πατάτες, ντομάτες , κλόουν κατέλαβαν τα mcdonalds
Πετάχτηκαν τρικάκια, κρεμάστηκαν πανό, μοιράστηκαν έντυπα και παίχτηκε ένα θεατρικό δρώμενο

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ
ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ
ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΛΩΝ
ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ
ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ , ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Και το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ συνεχίζεται…

Ένα απόσπασμα της μπροσούρας που μοιράσθηκε

McMurder
Λίγα λόγια για τα McDonalds

Τι τρώμε;
Σίγουρα όχι τροφές καλής ποιότητας. Το Menu των McDonalds αποτελείται από τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, αλάτι, ζάχαρη, συντηρητικά, χημικές βαφές, αρωματικές ουσίες και τροφές χαμηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία και άλλα θρεπτικά συστατικά (ενώ τα περισσότερα υλικά προέρχονται από γενετικά τροποποιημένα φυτά και ζώα. Η σύσταση των τροφών αυξάνει για τους καταναλωτές τους τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του εντέρου, καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και άλλων ασθενειών. Εκτός όμως από τις μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία των καταναλωτών έχουν σημειωθεί χιλιάδες τροφικές δηλητηριάσεις συνήθως προερχόμενες από το κρέας ενώ το βοδινό κρέας των McDonalds έχει συνδεθεί άμεσα με την ασθένεια των τρελών αγελάδων.

Mcκανιβαλισμός
Τρώγοντας ένα Hamburger από τα McDonalds συμμετέχουμε στο τελικό στάδιο κακοποίησης των ζώων. Χιλιάδες ζώα σφάζονται καθημερινά με βαρβαρική μανία (σε ένα λεπτό το νεκρό ζώο έχει ξεσκιστεί, τεμαχιστεί και καθαριστεί) ενώ πριν τη σφαγή τους ζούσαν στοιβαγμένα, χωρίς φως, με ελάχιστο αέρα, χωρίς καθόλου ελευθερία κινήσεων, τρεφόμενα με κρεατάλευρα, υποκείμενα σε ξυλοδαρμούς και ηλεκτροσόκ.

Mcεκμετάλλευση
Πέρα από τους εργαζόμενους που αναγκάζονται να αναλάβουν το ρόλο του McΔήμιου, η τεράστια αλυσίδα των ταχυφαγείων εκμεταλλεύεται χιλιάδες εργάτες των ασιατικών χωρών που κατασκευάζουν για πενταροδεκάρες τα παιχνίδια των Happy Meals ενώ αντιμετωπίζουν 14 με 15 ώρες ημερησίως ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας (εισπνοή βενζινόκολλας, αυξημένα επίπεδα ακετόνης στον αέρα. Τα τελευταία δέκα χρόνια πάνω από 10 εργάτες αυτών των εργοστασίων έχουν πεθάνει εξαιτίας της εισπνοής επικίνδυνων χημικών αερίων κατά τη διάρκεια της εργασίας ενώ εκατοντάδες έχουν δηλητηριαστεί. Μια δεύτερη ομάδα εκμεταλλευόμενων είναι οι καλλιεργητές (συνήθως υπανάπτυκτων οικονομικά χωρών) των φυτικών υλικών των McDonalds που είναι υποχρεωμένοι που είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν συγκεκριμένους σπόρους (κυρίως γενετικά τροποποιημένους) και φυτοφάρμακα ενώ πληρώνονται με εξευτελιστικά ποσά. Τρίτη ομάδα εκμεταλλευόμενων είναι οι εργαζόμενοι στα ίδια τα McDonalds. Οι τελευταίοι εργάζονται σε υπερεντατικούς ρυθμούς με χαμηλές όμως αποδοχές. Τα McDonalds Δε σέβονται τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, απαγορεύοντας το συνδικαλισμό.

Mcκαταστροφή
Τα McDonalds, όπως και όλες μεγάλες αλυσίδες ταχυφαγείων , πρωταγωνιστούν στην καταστροφή των τροπικών δασών. Οι μεγάλες απαιτήσεις σε κρέας οδηγούν σε μαζικές αποψιλώσεις δασών και μετατροπή τους σε βοσκοτόπια. Ακόμα, οι βιομηχανίες των ταχυφαγείων παράγουν ασύλληπτες ποσότητες αποβλήτων από πλαστικό, χαρτί, χαρτόνι και πολυστυρένιο (τα McDonalds παράγουν το απίστευτο μέγεθος των 10 εκατομμυρίων κιλών περιττών συσκευασιών μιας χρήσης ετησίως μονάχα στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Mcδωράκια
Και αν αναρωτιόμαστε γιατί τα McDonalds έχουν τόσα παιδικά menu, παιχνίδια, κλόουν για μασκότ και παιδικό περιβάλλον, η απάντηση είναι απλή: Οι υπεύθυνοι προώθησης προϊόντων της εταιρίας κατέληξαν στο ότι το Target group (ομάδα στόχος) των προϊόντων είναι τα παιδιά 2 ως 8 ετών γιατί «τα παιδιά παίζουν καθοριστικό ρόλο για το που θα επιλέξει να φάει μια οικογένεια» (λήμμα του εμπιστευτικού «επιχειρησιακού οδηγού» των McDonalds). Παγιδεύοντας λοιπόν την παιδική αθωότητα τα McDonalds πλουτίζουν.

Μcδιώξεις
Τα ΜcDonalds κατέχουν μια ακόμα πρωτιά: Είναι η εταιρία που έχει κάνει τις περισσότερες μηνύσεις σε ακτιβιστές και δημοσιογράφους που έχουν στραφεί ενάντιά της.

Όσα αναφέρθηκαν παραπάνω δεν ισχύουν μόνο για τα McDonalds αλλά για όλες τις μεγάλες αλυσίδες ταχυφαγείων. Φυσικά Δε ζητάμε από τα McDonalds καλύτερη μεταχείριση των ζώων ή περιορισμένη καταστροφή της φύσης αλλά καλούμε σε Boycotage των McDonalds, στην άρνηση κάθε πελατειακής σχέσης με αυτά.