Reclaim the streets (προκύρηξη)

Πραγματοποιήθηκε Reclaim The Streets ενάντια στο καπιταλισμό και σε κάθε μορφή εξουσίας. Οργανώθηκε από ανοιχτή αντιιεραρχική συνέλευση. Ξεκίνησε στις 5.00 μ.μ. με συγκέντρωση 400 ατόμων σε κεντρική διασταύρωση της πόλης (Τσιμισκή με Γούναρη) . Με σφυρίχτρες , ταμπούρλα , τρομπέτες και χορό ακολούθησε κινούμενη γιορτή δρόμου στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης. Έξω από το αμερικανικό προξενείο διαβάσθηκαν μερικά λόγια σχετικά με την αιματηρή εξέγερση του '36 στη Θεσσαλονίκη , η οποία ξεκίνησε από το καπνομάγαζο το οποίο σήμερα έχει μεταμορφωθεί στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης και ταυτοχρόνως στεγάζει το αμερικανικό προξενείο.]

1/5/2001 - [μορφή ιστοσελίδας]

 

Λευτεριά στους αναρχικούς Φουρλή Γκινάλα (προκήρυξη)

Καλούνται όσοι πέρασαν από την οδό Μητροπόλεως στις 8/3 μεταξύ 9-12 το βράδυ να προσέλθουν στα κεντρικά γραφεία της ασφάλειας Θεσσαλονίκης για κατάθεση DNA, ειδάλλως θα θεωρούνται ύποπτοι για εμπρησμό.

2001 - [μορφή ιστοσελίδας]


 

Άμεση δράση ενάντια στα McDonalds (προκύρηξη)

Σήμερα στις 1.00 μ.μ. το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ χτύπησε τα Mcdonald?s
Περίπου 50 αναρχικές/οι εισέβαλαν με μπαλόνια, τρομπέτες, ταμπούρλα,, φαντασία και ελευθερία στα Mc DONALDS στη διασταύρωση Αγίας Σοφίας με Εγνατία
Όλοι μεταμφιεσμένοι σε κοτόπουλα , αγελάδες, πατάτες, ντομάτες , κλόουν κατέλαβαν τα mcdonalds
Πετάχτηκαν τρικάκια, κρεμάστηκαν πανό, μοιράστηκαν έντυπα και παίχτηκε ένα θεατρικό δρώμενο

23/2/2002 - [μορφή ιστοσελίδας]

 

 

Τα παραμύθια της Χαλιμάς

Από τα σχολικά μας χρόνια ακόμη, γινόμαστε κοινωνοί της αστικής προπαγάνδας, δηλαδή της ιδεολογίας, των θεσμών και γενικά όλων των συστημάτων που συγκροτούν την αστική ιδεολογία. Την προπαγάνδα αυτή την έχουμε ενσωματώσει, συνειδητά ή ασυνείδητα, σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι απόψεις που αποκλίνουν από αυτό που ορίζεται ως ?κανονικό? αυτόματα να περιθωριοποιούνται, είτε λόγω της αδιαφορίας των ανθρώπων για τις κοινωνικές εξελίξεις είτε λόγω της στάσης των ?εργολάβων της διανόησης? (βολεμένων του συστήματος) που σπεύδουν να τις απορρίψουν, στηρίζοντας τις αστικές αντιλήψεις και δηλώνοντας πάντα τα διαπιστευτήρια της νομιμοφροσύνης τους. Όλοι εμείς όμως πριν αδιαφορήσουμε, πριν κρίνουμε και απορρίψουμε κάποια άποψη ως λανθασμένη ή ουτοπική, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στις ουτοπίες και τα παραμύθια που πουλάνε καθημερινά οι εκπρόσωποι της αστικής δημοκρατίας. Οι εκλογές είναι ένα τέτοιο παραμύθι?

10/2002 - [pdf έκδοση] [μορφή ιστοσελίδας]

 

Μία συζήτηση για τα κοινωνικά κέντρα στην Ιταλία

Η παρούσα συνέντευξη πάρθηκε κατά τη διάρκεια του No Border camp στο Στρασβούργο (19-28 Ιουλίου) από το Nicola και την Francesca συντρόφους από το κοινωνικό κέντρο της Ρώμης FORTE PRENESTINO, οι οποίοι δραστηριοποιούνται και σε άλλα επίπεδα κινηματική δράσης όπως σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης (π.χ. indymedia).

Αυτή η συνέντευξη προσπαθεί να φωτίσει το ρόλο που επιτέλεσαν και επιτελούν τα κοινωνικά κέντρα τόσο στην ανάδυση του νέου κινήματος στην Ιταλία όσο και στο χτίσιμο μιας άλλης κουλτούρας στην καθημερινότητα, κουλτούρας η οποία αναγκαστικά θα συγκρουστεί με την εξουσιαστική κουλτούρα και από την έκβαση αυτής της σύγκρουσης, σύγκρουσης σε επίπεδο συνειδήσεων και καθημερινού βιώματος, θα εξαρτηθεί και η γέννηση ενός ορατού, άμεσου και απτού ελευθεριακού οράματος που θα διαχυθεί και θα διαπεράσει όλα τα κοινωνικά στρώματα και εμπνέοντας το ?πλήθος? θα το οδηγήσει στη μεγάλη έξοδο από την ετερονομία.

10/2002 - [μορφή ιστοσελίδας]

 

Τρία χρόνια κατάληψη Μαύρη Γάτα

Αυτή η μπροσούρα εκδίδεται με αφορμή τα τρία χρόνια της κατάληψης Μαύρη Γάτα. Είναι σε μεγάλο βαθμό προϊόν μια συζήτησης που ξεκίνησε στο εσωτερικό της συλλογικότητας. Μια απόπειρα διερεύνησης της επιλογής να δημιουργήσουμε έναν αυτοοργανωμένο χώρο με αφετηρία τα δικά μας βιώματα και εμπειρίες. Σε αυτή την διαδικασία οδηγηθήκαμε προσπαθώντας να κατανοήσουμε την πολιτική σημασία που μπορούν να έχουν τέτοιοι χώροι σε μια ριζοσπαστική προοπτική. Για εμάς αυτή η προοπτική περιλαμβάνει έναν ευρύ μετασχηματισμό σε επίπεδο αντιλήψεων και κουλτούρας. Σκεφτήκαμε σε σχέση με τα όρια των δυνατοτήτων των στεκιών αλλά και τις διάφορες μορφές αυτοπαγίδευσης μέσω της "αδιάλλακτης καθαρότητας" ή του "αφελούς εναλλακτισμού" που μπορούν να προκύψουν μέσα σε αυτά και να υπονομεύσουν την ριζοσπαστική τους δυναμική.

10/2002 - [μορφή ιστοσελίδας]

 

 

Αργεντινή

Αργεντινή 17-21 Δεκεμβρίου 2001: Οι μαζικές λεηλασίες super market, οι καταστροφές τραπεζών και οι συνεχείς συγκρούσεις με την αστυνομία, ήδη από τις αρχές του Δεκέμβρη, δημιουργούν μια εκρηκτική και ανεξέλεγκτη κατάσταση που μόνο ως ΕΞΕΓΕΡΣΗ μπορεί να περιγραφεί. Αφορμή τα νέα μέτρα λιτότητας που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

12/2003 - [pdf έκδοση]


 

Καταστολή και 2003

Στόχος αυτού του κειμένου είναι να διατυπώσει τις προθέσεις της Κατάληψης Μαύρη Γάτα για την δράση κατά το εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας αλλά και σε σχέση με το ραντεβού του Ιούνη στη Θεσσαλονίκη. Ένα ζήτημα που ανοίγεται είναι αυτό της καταστολής αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και πώς οργανώνεται η απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις από την πλευρά της εξουσίας.

2/2003 - [pdf έκδοση] [μορφή ιστοσελίδας]


 

Μερικές επισημάνσεις για τον πόλεμο στο Ιράκ (προκύρηξη)

Ως γνωστόν τους πολέμους δεν τους αποφασίζουν ένα ή δύο άτομα, αλλά είναι αποτέλεσμα της επιλογής μιας τάξης συμφερόντων που εμπεριέχει βιομηχανίες όπλων, εταιρίες σχετικές με την ασφάλεια, την ανάπτυξη της τεχνολογίας, της πληροφορικής, της χημικής και βιολογικής βιομηχανίας. Ο πόλεμος έχει αφετηρία από την μία το εμπόριο και το κέρδος και από την άλλη την διαιώνιση αυτού του δολοφονικού συστήματος κοινωνικής οργάνωσης, τον καπιταλισμό. Έτσι ο πόλεμος είναι στοιχείο της μηχανής που παράγει την εξαθλίωση καθημερινά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης...

29/3/2003 - [μορφή ιστοσελίδας]


 


 

Ενάντια στον πολιτισμό της κατανάλωσης

Το να ορίζεσαι ή να σε ορίζουν ως καταναλωτή σου πάρεχει την οντολογική ασφάλεια πως ανήκεις στο μεαγλύτερο κοινωνικό σύνολο, ότι παίζεις ένα ρόλο που εκατομμύρια άλλοι, όπως και εσύ, επιλέγουν καθημερινά να παίζουν. Σου παρέχει μια αίσθηση κοινότητας, μαζικότητας και κανονικότητας (αφού το κάνουν όλοι, δεν μπορεί παρά να είναι σωστό). Η κατανάλωση όμως είναι διαδικασία εξατομικευτική. Ο καθένας συμμετέχει στο γελαστό της κόσμο μόνος του αναζητώντας το ατομικό όνειρο της ευτυχίας, το μοναχικό του παράδεισο...

10/2003 - [αρχείο pdf]


Bad IDEA

Οι καταναλωτές της δύσης απολαμβάνουμε την δυνατότητα πρόσβασης στον πλαστό παράδεισο της κατανάλωσης  αγαθών και ανέσεων . Ένα παράδεισο που υπάρχει για να μας υπνωτίζει βυθίζοντάς μας στον εθισμό της καταναλωτικής κουλτούρας . Μιας κουλτούρας που στο κέντρο της τοποθετεί τη δημιουργία νοήματος για τη ζωή με βάση τους ! συνειρμούς ευδαιμονίας , ικανοποίησης και κοινωνικού status που κατασκευάζουν οι διαφημίσεις για κάθε προϊόν . Νομίζουμε ότι αν τα αποκτήσουμε, αυτά τα αγαθά θα μας προσδώσουν τις μαγικές ιδιότητες με τις οποίες κάθε μέρα μας βομβαρδίζει η τηλεόραση. 

2/2004 - [pdf έκδοση] [μορφή ιστοσελίδας]